Hozzávalók:
12 személyre
2 ek olaj
2 fej hagyma
2 szál sárgarépa
60 dkg darált marhahús
4 deci alaplé (esetemben bio levesporból)
2 ek paradicsompüré
2 ek Worchestershire szósz (ejtsd vusztersi)
2 ek friss vagy szárított rozmaring
1 csokor petrezselyem
30 dkg zöldborsó
só, bors
60 dkg krumpli
10 dkg vaj
2 és fél deci tej
Sütő 190 fokra bedurrant. Krumpli, hagyma, répa pucol, rozmaring megmos. Hagyma a forró olajra, majd enyhe pír után hozzá a répa és a darált hús. Közben krumpli külön feltesz főni. Kb. 10 perc alatt aranybarnára pirít a hús. Paradicsompüré , fűszerek, erőleves hozzá. Amikor a szósz besűrűsödik, hozzátesz a zöldborsót. Tepsibe vagy tűzálló tálba kanalaz. Tetejére simít a a szokásos módon elkészített burgonyapüré, parmezánnal megszór (nem volt itthon, de legközelebb nem hagyom ki). Villával, fakanálvéggel kidekorál. 30-40 perc alatt megsüt.
Egy Ramsay shepherd's pie itt: http://www.channel4.com/services/videoplayer/popup.jsp?name=f3shepherdspie
5 megjegyzés:
melegen ajanlom ezt az etelt mindenkinek, fokent a fozes-impotensek taboraba tartozoknak (ejts rov: FIT) mert ezt nem lehet elrontani! es isteni! en mint tozsgyokeres FIT-alapito tag tudom!
viszont, szeretnem megkerdezni Andriska anyukajat, hogy hol szerezte be azt az universalis gepet ami: pucol, megmos, behabar....???
Kedves Névtelen! A konyhai robot neve: SoésBors, csak különleges üzletekben kapható, de sajnos jelenleg csak egy van használatban, a gyártás időszakosan szünete. :)
Egy javaslat: a leveskocka szerintem nem jó ötlet, abból csak egy agyonsózott levet kapunk. Helyette mindenképp rendes marha alaplevet használnék. Amúgy jó recept, meg fogom csinálni!
Köszi, igazad is van! Én bio alaplé port szoktam használni....és már sokszor gondolkodtam rajta, hogy jó lenne átállni a szisztematikus alaplé gyártásra és fagyasztásra....csak az idő...
http://www.channel4.com/4food/recipes/chefs/hugh-fearnley-whittingstall/hugh-s-mum-s-shepherd-s-pie-recipe
Megjegyzés küldése