Tényleg összehasonlíthatatlanul jobb a házi majo, mint a bóti. 3 tojásnál többől egyszerre ne kísérletezzünk, inkább kettőből csináljuk, ez is a necc kategóriába tartozott. :) Az ihlet Dallacucinának köszönhető!
3 tojássárgája (friss)
1,5 ek mustár (jó minőségű)
1,5 tk cukor
1,5 tk só
őrölt bors
3 dl növényi olaj (napraforgó, repce, max a végén egy pici oliva)
2 tk citromlé
1,5 ek mustár (jó minőségű)
1,5 tk cukor
1,5 tk só
őrölt bors
3 dl növényi olaj (napraforgó, repce, max a végén egy pici oliva)
2 tk citromlé
A tojást korábban kivesz a hűtőből, a mustárral együtt, hogy kb. szobahőmérsékletű legyen.
Kis tálba tojássárgák (a fehérjék mennek a mélyhűtőbe kivárni míg pavlovák lehetnek).
Mustár, cukor, só, bors bele.
Olaj a bögrébe.
Egyik kézzel olajjal töltött bögrét fog. Másik kézzel habverőt tart. Bögréből nagyon lassan, az oldalán lecsurgatva a mustáros cucchoz kever az olaj, úgy, hogy a habverővel folyamatosan kavarjuk. Kb. 2-3 percig kavargat, néha meg-meg áll jól elkeverni. Ha kész, citrom hozzá, utánízesít, ha salátába megy tejföllel higít, bóti majo mehet a kukába, házi majo rulez!
1 megjegyzés:
Örülök, ha sikerült, ízlett!:-) és hogy a majonézkészítők táborát gyarapítod:-))
Megjegyzés küldése