Amikor Bajorországban voltam idegenforgalmi gyakorlaton 1814-ben a Kurhotel Centurioban Bad Göggingben gyakran volt szerencsém találkozni az igazi bajor burgonyasalátával. A magyar majonézes krumplitól abban különbözik, hogy van benne csemegeubi és aprók benne a krumplidarabok. Alábbi burgonyasaláta viszont feltúrbózott sült baconszalonnával is. (bele lehet kockázni mondjuk két savanyú almát, én nem tettem, de az ihletadó úgy csinálta.. legközelebb kipróbálom)
Hozzávalók:
1,5 kg krumpli
2 fej lilahagyma
10 közepes csemegeubi (nyáron egyszer már csináltam koviubival is)
20 dkg bacon
nagy adag házi majo és tejföl
A burgonyát hámoz, szeletel, sós vízben főz. (na itt vettem meg ezt a recept... nem szeretem a héjában főtt krumplit hámozni, nem tehetek róla..). Krumpli leszűr.
Hagyma apróra (géppel csináltam a 10 fogás miatt). Bacon kockáz, kisüt.
Krumpli, hagyma, bacon, tejföllel higított házi majo összeforgat. Pihentet, hogy az ízek jól összecsiholódjanak.
4 megjegyzés:
Szerintem ha eddig eljutottál, ne hagyd ki az almát, igazán megérdemel egy próbát:-)) persze más lesz az íze, de a bajorok ismerik a csíziót:-)))
nekem alma nélkül szimpatikusabb! :))
kérném szépen az isteni sütőtök krémleves receptjét is!
salátaöntet kipróbálva! cupp-cupp... nyam-nyam... (balzsamecettel csináltam, nem szép a színe, de az íze jó)
köszi mamma ki fogom próbálni!!
bagolyka, ígérem teszem.. csak lenne sok sok időm...
Fullos a blog,semmi rizsa gyorsan, okosan.Profi.Ne hagyd abba.Lui 201
Megjegyzés küldése