2008. október 9., csütörtök

Mediterrán fasírtgolyó

Fasírtgolyó-mániám kb. egy éve, a sokat emlegetett Chefparade főzőóra óta tart. Anita barátnőm süti mindig sütőben a fasírtot, így mondhatjuk, hogy a sütőbensültfasírtgolyó ötlete a Frieday családtól lopkovics. Készítek nepáli húsgombócokat (gyömbér, kurkuma, kömény, koriander), magyaros (fokhagymás, paprikás), marokkói (petrezselmyes, korianderes) és ezt a mediterrán cuccot. Általában jó sokat, egy kiló húsból pont belefér egy nagy tepsibe. A maradékot lefagyasztom kis porciókban és a Mókus főzelékei mellé, salátával hétközben megesszük :) 


Hozzávalók:
1 kg darált sertéshús
2 kisebb fej vöröshagyma lereszelve
2 tojás 
kb. 3 ek. zsemlemorzsa
só, bors
bazsalikom, oregano bőven

A hozzávalókat összegyurmáz, vizes kézzel golyókat formáz, sütőpapíron kb. 180 fokos sütőben pirulásig süt.

Nincsenek megjegyzések: