Imádja a gyerek a pizzát, na! Az egyik első szava volt.... naná, hogy ezt csináltam a szülinapi bulira (az egyikre :) Korábban már csináltam egy Dolcevitás recept alapján, csak elfelejtettem lefotózni, az inkább olaszos vékony, ropogós volt, ez a Dzsémis vastagabb, de finom és nem kell sokáig keleszteni.
80 dkg liszt
20 dkg búzadara
1 ek. tengeri só2 x 7 gr szárított élesztő
1 ek barnacukor
650 ml langyos víz
Élesztő a cukros, langyos vízhez kever, picit állni hagy. Közben liszt, búzadara, só kever, élesztős víz hozzá. Összegyúr és kb 10 percig gyurmáz. Tészta teteje lisztez, szobahőmérsékleten 15 percig, vizes ronggyal letakarva pihentet. Tészta eloszt (ebből a mennyiségből kb. 6 kerek pizza lesz, ha tepsist akarsz 2 vastagabb és 3 vékonyabb kijön), kinyújt, olajjal kikent vagy sütőpapíros tepsibe nyújt, pizzaszósz, feltét, sajt. 250 fokon kb. 10 percet süt.
Le is lehet fagyasztani, teszteltem, a kész tésztát folpakkoltam és zacsiban mélyhűtöttem.
A szószhoz:
4-5 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olivaolaj
5 dl passzírozott paradicsom
só, bors, bazsalikom (sok)
2 evőkanál olivaolaj
5 dl passzírozott paradicsom
só, bors, bazsalikom (sok)
pici cukor
Oliván fokhagyma megfuttat, rá a jó minőségű (szerintem ez nagyon fontos) paradicsom, fűszerez, összerottyant, kész.
5 megjegyzés:
honnan érdemes pizzát rendelni a városban? szeretem a friss tésztát és a fa kemencét! köszi
Jótól kérdezed Laca! :) Utoljára a Vapianoban ettem pizzát, nagyon korrekt volt, előtted csinálják, gyúrják, sütik. Sajnos, ők azt hiszem nem szállítanak házhoz. :( Majd számolj be, hogy mik a tapasztalataid! :)
közben megvan, rendeltem már vagy 6 helyrôl, több nem akar jönni a 2.ker-be, a legjobb és tényleg a leges legjobb az FRATELLI (Lövôház u.) volt.
Eddig ez volt a legistenibb tészta, amit sütöttem!!! Szakács apósom mind a 10 ujját megnyalta... :))
(A sütőpapír nálam nem vált be, nekem ráragad...)
De jóóóó!!! :)
Megjegyzés küldése