2008. december 20., szombat

Limoncselló

Nem tettem még fel a limoncsellót??? Azt a kutya, meg a macska..... pedig akartam egy hónapja, amikor megkezdtem a legyártását, sebaj jó lesz jövőre.....  Szóval mostanra elkészült, várja a karácsonyi vendégsereget :) (limoncellos szalonnacukor??). Ja nekem a Limoncello=egy sok-sok évvel ezelőtti este a Bertalan Lajosban, aholis Olaszországban élő Nemkó barátnőnk által ajándékozott egy darab üveg autentikus limoncello elfogyasztása után Oroszlán Klárával és  Dr.Endrével indultunk hirtelen felindulásból az éjszakába hajnalig a táncparkettet koptatni!Botrányosan lekopott! :) Egészségetekre Drágáim! :)


 
Hozzávalók:
12 citrom (héja nagyon komolyan megmosva forró víz alatt !kefével!)
1 liter vodkusz
70 dkg cukor
1 liter víz

A citrom sárga (csak a sárga!) héját krumplihámozóval leszed (esetünkben szedet, köszi Tekim), a levet kicsavar(tat). Egy kétliteres csatos üvegbe  sárga héj és lé pakol, vodkusszal felönt, majd négy hétig nézeget, néha keverget egy hosszú fakanállal.  Egy hónap múlva az alkoholos levet leszűr . A cukrot felfőz a vízzel és mikor kihült, a két levet összemixeljük. Gyönyörű! Gyertek aranyoskáim! 

1 megjegyzés:

BBea írta...

Mikor mehetünk kóstolni? Jó lenne már egy laza este.... puszi