Imádom az olyan vasárnapokat, amikor délelőtt kirándulunk, csavargunk, így nincs idő főzőcskézni, de a délután az enyém, így kora estére már kapnak a fiúk ebédet. Ez is ilyen volt, a tortilla lapok már régóta a mélyhűtőben figyeltek.. .Semmi köze egyébként Texashoz, csak olyan jól hangzik, hogy tekszmeksz :) Nem szeretem a bóti fűszerkeverékeket, más kérdés, hogy kínai ötfűszer, garam masala, curry azért figyel az összesen négy doboznyi fűszerünk között. Sose vennék halfűszert, grillfűszert, mexikói fűszerkeveréket (hadd ne soroljam) , olyan egyszerű megcsinálni őket.
1 nagy csomag tortillalap
A marhás szószhoz:
fél kiló darált marha
1 kukoricakonzerv
1 fej vöröshagyma
őrölt kömény
chilipor (csak keveset tettem bele a Mókus miatt)
oregano
só, bors
pirospaprika
zellerlevél
A guacamoléhoz:
1 avokádó
fokhagyma
tejszín
lime
Salátalevél, paradicsom, reszelt sajt, tejföl.
A hagyma felkockáz, pirít, rátesz a marhahús és a fűszerek. Néhányat kavar rajta, hogy az ízek a forróságtól kioldódjanak, majd kevés vizet löttyint rá. Egy pici barnacukrot és egy kukoricakonzervet hozzáad és jól összerottyant. Közben a guyacamolét kiszed a héjából, lime-al, sóval, fokhagymával, tejszínnel vagy tejföllel összetör (esetünkben villával de turmixolni is jó). A tortilla tekercseket megmelegít és már csak rá kell kanalazni a marhás szószt, a guacamolét, a salátát és paradicsomot, a sajtot és az extra tejfölt. Feltekerés után nyamnyamnyam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése