Magamtól nem biztos, hogy nekiálltam volna, de mégiscsak jön a karácsony... :) Szóval a halászlé a mélyhűtőben várja jó sorsát. Harmadik pipa! (1. káposzta 2. szalonnacukor 3. hallé)
Hozzávalók:
1 kg kárász (tisztított)
1 kg pontyfilé (nem annyira szálkás)
10 dkg pirospaprika
1 paradicsom
1 paprika
4 fej vöröshagyma
só
A tisztított kárászt feldarabol, és egy nagy edénybe tesz néhány pontyfilé darabbal. A halra dob a felkockázott hagymát (nem muszáj apróra kockázni, az íze a fontos, úgyis átpasszírozzuk majd), 3 evőkanál édesnemes pirospaprikát és 1 evőkanál sót. Vízzel felönt, és kb. 1 órán át főz. 30 perc után hozzátesz 1 paprikát és 1 paradicsomot. Ha kész, egy másik lábosba szűr, passzíroz a levet. A maradékból kiválogatunk kb. 20 dkg halhúst, amit jól összeturmixol, lassan a léhez ad és elkever. A besózott pontyszeleteket a forró alaplébe tesz, sóz, és hozzáad még 7 evőkanál pirospaprikát. Fél órát főz, majd tálal.
2008. december 14., vasárnap
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése