2008. november 6., csütörtök

Sütőtök krémleves

 Mivel tudom, hogy Baglyom is imádja a sütőtök levest, ezt főztem a múltkor, amikor mininőbulit rendeztünk. 


Hozzávalók:
1 közepes sütőtök
3 szem krumpli
3 dl tejszín
1 dl tej
1 kk só
1 ek gyömbérpaszta vagy reszelt gyömbérgyökér esetleg gyömbérpor
1 kk fahéj

A tök félbevág, kanállal magokat kiszed . 200 fokon addig süt a sütőben, amíg szépen elkezd barnulni a teteje (kb fél óra). Közben krumpli hámoz és kockázva főz. A megsült tök és megfőtt burgonya botmixerrel megküld, hozzáadagol fűszerek, tejszín és tej. Tökmaggal tálal.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

És milyen finom volt! Melegítő, fűszeres! Én is csinálok!!!

soesbors írta...

Óóóóó, örülök és köszönöm!