2008. november 14., péntek

Sült birs a Menyországból

Lehet, hogy ki kell jelentenem: a kókusz bukta az első helyet, az új kedvenc a sült birs. Köszönöm Neked CH&V, hálám örökké üldözni fog. A legszebb, hogy a Mókus is imádja, bissalma, bissalma mondogatja folyton és kéri, kéri a következő falatot. Szóval pont annyira zseniális, mint amilyen egyszerű. 



Hozzávalók:
4 birskörte (lehet alma is persze)
barnacukor
fahéj
darált dió
5 dkg vaj

A birseket felez és kiváj. Nagyon-nagyon vigyáz, tényleg brutál nehéz, nálunk is Apjuk csinálta, különben tuti, hogy az ügyeleten végződik az este. A sütőlap kibélel alufóliával, rá a birsek, megszór fahéj, barnacukor, darált dió, tetejükre vaj. Másik alufóliával lefed. 2-2,5 órát kell sütni 200 fokon, amíg a színe szép narancssárgás, rózsaszín lesz. Mennyei manna hidegen is. 

Nincsenek megjegyzések: