2008. április 10., csütörtök

Gerzemürze

Judit barátnőm tett említést a múlt héten a Gerzemürzéről, amiről bevallom, még életemben nem hallottam. Remélem ti is érzitek, hogy ez így nem maradhatott, természetesen ez lett a következő édesség, amit a fáradtan, távolról hazatérő Uramnak (és rettenetes málnaéhségben szenvedő magamnak) készítettem. Az általam a neten talált recept tejföllel és cukorral csinálta, biztos isteni, de eddig azért nem merészkedtem, maradt a joghurt és méz. Nem egy épületes látvány, de tényleg nagyonjó a cucc. Kezdőknek kifejezetten ajánlott!



Hozzávalók:

1 csomag babapiskóta (20 dkg)
1 doboz mélyhűtött málna fele (kb 20 dkg)
1 nagy doboz joghurt (450 gr)
3-5 ek méz

Piskóta összetör. Inkább mély, mint lapos tálba szór. Málna fagyottan rá. Joghurt és méz összekever, tetejére önt. Hűtőben min. 6 órát pihentet.

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Kedves Emese,
szívből gratulálok a nagyszerű receptekhez és a szuper oldalhoz!
különösen a Gerzemürze ízlett.. :o)

Ciao,
Attila (Lucy)

soesbors írta...

Köszönjük dícsérő szavait! Minden szentnek ugyebár hazafelé :)