2008. április 10., csütörtök

Fokhagymás, petrezselymes egybensült csirke

Nem nagyon szoktam egyben csirkét sütni, de most kaptunk egy vidéki csirkoszt és már nagyon dörömbölt a mélyhűtő ajtaján...



Hozzávalók:

1 egész csirke
1 alma
5 dkg vaj
2 fej fokhagyma
1 csomag petrezselyem



A vaj picit megolvaszt, fokhagyma belenyom, petrezselyem apróra vág és hozzákever, sóz.
Csirke megmos, bőre alá fakanállal (én egy kettétört fa húscsipeszt használtam), ujjal a vajas, fokhagymás cucc betömköd. Belseje sóz, alma betesz. Alá egy kis vizet önt. Sütőben másfél órát süleszt 180-200 fokon, ebből egy órát alufólia alatt. A végén egyszer megfordítottam.

Nincsenek megjegyzések: