2008. július 3., csütörtök

Kókuszos meggyleves

Kicsivú receptje adta az ihletet, kókuszmániámra is rímel az ügy és arra is, hogy a Mókus egész nap csak meggyet enne, ha hagynám. Nem a világ legesztétikusabb levese, de kit érdekel, nem? Cserébe fél óra alatt kész, csak jól le kell hűteni.



Hozzávalók:
0,5 kg meggy
1 bögre tej
1 kis doboz (2dl tejszín)
6 ek cukor
2 ek étkezési keményítő
4 ek kókuszreszelék
1 citrom leve
pici só
fahéj, szegfűszeg

A meggyeket mos és magoz, ez tart a legtovább.

1 liter víz forral, meggy bele (megy).

Forrás után tej, tejszín, cukor, só, fahéj, szegfűszeg, kicsit rottyant. Kókuszt bele. 1 negyed pohár tejben elkever a keményítő, majd szépen a leveshez ad. Citrom leve belefacsar.

Nincsenek megjegyzések: