2008. július 11., péntek

Gyümölcsös túrótorta

A múlt vasárnapi szalonnasütés után szolgáltam fel a szülinaposoknak ezt a tortát, amit szombaton sütöttem. Az úgy volt, hogy a szombati vendégek nem jöttek el a melegbálhé miatt, pedig heterónak mondják magukat. Azt kamuzták, hogy bedugultak a városban, így áttettük a sütést másnapra (szólni kívánok a későbbiekben a csicseris pórélevesről és a szalonna az megsütéséről is). Szóval szombaton ültünk, malmozva vártuk a vendégeket, aztán megint beszivárogtak a szomszédok és újabb lakógyűlés kerekedett, azon a héten a harmadik, a legdurvább, ez is hajnalig tartott és ezen is ittunk, a pasik meg vedeltek és másnap reggel az egyes lakás királyság bundáskenyér partit szervezett, jeee!



Hozzávalók:
1 tk sütőpor
1 ek cukor
1 kk só
25 dkg liszt
3 tojás
12 dkg margarin
2 dl tejföl
25 dkg túró
3 ek porcukor
1 cs. vaníliás cukor

Liszt, sütőpor, só jó nagy tálban kavar. Mélyedés, abba 1 tojás, margarin szeletelve, 1 dl tejföl. Összegyúr morzsára, cipónak, lisztez, sütőben 1 órát pihentet.
Túró, 1 dl tejföl, 2 tojás, porcukor, vaníliás cukor összekever.
Tészta előkészített formába nyomkod, túrós cucc rá.
10 percig közepes lángon, 15 percig takaréklángon süt.
Kihűt, díszit, tálal.

Még cizellálni kell ezt a receptet, kicsit vastag lett a tészta, szerintem legközelebb két részre veszem és az egyiket lefagyasztom, hogy könnyebb legyen a sütemény.

Nincsenek megjegyzések: