2008. február 27., szerda

Zseniális vörösborban sült oldalas

Elég a plágiumokból! A legújabb kedvenc itt, az egyik kedvenc gasztroblogomon, a dolcevitán található. Mire mi észbe kaptunk, ennyi maradt belőle :)



Hozzávalók:
1 kg oldalas, amit a cuki petőfiutcai dagi hentes felvágdos nekem bordánként
fél kg paradicsom (vagy 1 konzerv)
2 dl száraz vörösbor
sok fokhagyma
petrezselyem
olivaolaj


A hús serpenyőben elősüt.
Tepsibe bor és a felkockázott parik bedobigál, sóz, husikat bedob.
1:40 percet süt 200 fokon, alufólia alatt.
Plusz 20 perc fólia nélküli sütés, hús megpirít , közben egyszer megfordít.
Petrezselyem apróra, 2 gerezd összenyomott fokhagymával elkever, hozzá a hús és leve.
Fehérkenyér passzol hozzá.


Nincsenek megjegyzések: