2008. február 18., hétfő

Gyümölcskenyér

Mostanában sokat csináltam ezt a gyümölcskenyeret, néha rákapunk és akkor hetekig ezt sütöm mindenkinek, aki él és mozog...



Hozzávalók:
20 dkg szárított gyümölcs, étcsoki, mazsola, dió vegyesen vagy ahogy éppen a spájzban van
3 ek rum
10 dkg vaj
10 dkg cukor
4 tojás
20 dkg liszt
fél csomag sütőpor
1 citrom héja
Megj: Ha a nagy típusú őzgerincformád van (azt hiszem egy literes) 15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 5 tojás, 25 dkg liszt és több gyümi a megfelelő arány.

1. Sütő előmelegít 200 fokra. A gyümölcsöket apróra vág és a mazsolával beáztat langyos vízbe és a rumba.
(én a rumot a gyerekekre való tekintettel mellőztem).
2. A langyos vajhoz keverint a cukor és ver egy ideig, majd egyesével hozzáad a tojás.
3. A lisztet a sütőporral és a citromhéjjal elkever és lassan a vajas masszához adagol.
4. A rumos viz leönt a gyümölcsökről és a tésztához forgat, a csokit itt tesz a masszához.
5. Kivajazott, kilisztezett formába önt az egész cucc és 200 fokon 40 percig süt.

Nincsenek megjegyzések: