2008. február 7., csütörtök

Csokitorta aszalt szilvával



Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg aszalt szilva
3 ek kakaópor
10 dkg étcsoki
5 dkg vaj
11 ek cukor
4 tojás fehérje
8 ek finomliszt
1 tk. őrölt fahéj
1 tk. sütőpor

A csokimázhoz:
10 dkg étcsoki
4 dkg vaj

1. Az aszalt szilvát beáztatjuk. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra és kivajazunk egy csatos tortaformát.
2. A kakaót, a csokoládét, a vajat és 9 ek. cukrot 1 dl forró vízzel kis lángon olvadásig melegítjük, majd hagyjuk kihűlni.
3. A tojások fehérjét habbá verjük, és fokozatosan hozzákeverjük a maradék 2 ek cukrot.
4. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a fahéjat és a sütőport, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabhoz, végül a csokis keveréket is hozzáadjuk és sima masszává keverjük.
5. A masszát a formába öntjük és a tetejére ráhelyezzük a beáztatott szilvákat és kb. 30 perc alatt megsütjük, éppen csak szilárdra.

A csokimázhoz vízgőz fölött megolvasztjuk az összetördelt csokit és vajat és a kihűlt tortára kenjük.


Ezt buheráltam: http://csakapuffin.blogspot.com/2007/09/aszaltszilvs-csokitorta.html

4 megjegyzés:

Szentgyörgyi Kata írta...

Örülök, hogy elindult a blogod. :-) Sok-sok jó receptet és gyönyörű fotót várok, mint amilyen ez a legelső is. asszem kipróbálom. a receptet :-)

shakira írta...

basikam, istenien néz ki a torta - még az almásnál is jobban.... :P:P:P

az lenne az ötletem, h gondolj a fogyókúrázókra is, ezért csinálj egy pl. "diéta" menüpontot - és mindjárt kezdhetnéd a "QUEEN of SANDWitches"-el... :D

Névtelen írta...

Ha dupla adagot készítünk érdemes két részletben bekeverni a tésztát, így nem kockáztatjuk a minôséget + gyakorlunk is egyben. köszi, nagyon szép és ízléses ez a blog!

soesbors írta...

köszi lacám, azt hittem megspórolhatok egy kis mosogatást :)