Dzsuditól kaptam ezt a receptet és meg is csináltam kb. fél év múlva a Zöld Sziget piknikre. Dupla adag készült, ráadásul két részletben, az első adagban kevesebb volt a liszt, a másodikban több, mint a receptben írtak, de mindkettő ehető volt. Sőt! Isteni, hogy olyan puha, nem kell bele élesztő és sütőpor sem. A gyerekek pillanatok alatt felfalták, úgyhogy a szülőknek már nem maradt egy szem sem (illetve de igen, mert a Teki talált egyet a Mókus zsebében).
Hozzávalók : (egy tepsi lesz belőle)
2,5 dl tej
1 kk só
8 dkg vaj
12 dkg sajt reszelve
18 dkg liszt
3 tojás
1 kk só
8 dkg vaj
12 dkg sajt reszelve
18 dkg liszt
3 tojás
Tej sóval, vajjal felforral. Liszt belekever, ragacsos masszát trutymákol. Kihűt. Hűlés után tojások egyenként belerak, reszelt sajt belekever, kézzel, diónyi gombócokat formáz, tepsibe helyez. Sütőben kb. 20 percig süt 200 fokon, amíg jó pirosak.
2 megjegyzés:
Köszönöm a receptet, ki fogom próbálni holnap:)
Sok sikert! Remélem, jól fog sikerülni!
Megjegyzés küldése