2009. május 27., szerda

Quiche Lorraine

Jópár quiche-t csináltam már, de ez a recept a legtutibb, úgyhogy ő marad. (Csak csendben remélem, hogy a drága jó Nóra védőnő nem olvassa, mivel a liszt mint olyan elvileg száműzött az életemből, az epermisuról és társairól nem is beszélve....)


Hozzávalók:

Tészta: 
20 dkg liszt
10 dkg puha vaj
1 csípet só
1 - 1,5 dl hideg víz
vagy
1 csomag leveles tészta 

Szósz: 
15 dkg szalonna 
1 vöröshagyma
4 tojás (4 sárga, 2 fehér)
1 kis doboz tejszin
1-2 dl tej
reszelt sajt
só, bors

Liszt és só kever, mélyedésbe puha vaj, kézzel morzsol. Hideg víz hozzá, kever, amíg összeáll. Golyót formál, fóliával befed, min. 20 perc a hűtőben. 

Sütőtál vajaz, tészta beleterít. 

Hagyma szalonna együtt megsüt. Tésztára tesz. Tejszín, tej, tojás öszzekever, sóz, borsoz. Hagymás, szalonnás cuccra önt. Reszelt sajttal megszór.

30-40 percig süt, légkeveréésel kb. 200 fokon.  


Nincsenek megjegyzések: