2009. május 18., hétfő

Su, misu, epermisu

Nem is tudom hány éve, szerintem biztos van vagy három, mióta minden eperszezonban elterveztem, hogy megcsinálom. És most meg is tettem, mivel Csilléknél HalászJutka koncert levezetendő csirkenyársas, tücsökkeresős, csirkétvirággaletetős isteni gyerekbuli volt. Nagyon anyagerős a cucc és isteni. Az abbahagyhatatlan kategória. Aszongyák egyébként, hogy ez egy stahljuci recept, hát csókoltatjuk stahljucit nem ér lenemszakácsozni, tudja a tutit. 



Hozzávalók:

A sziruphoz: 
10 dkg cukor
2 dl víz
2 citrom

A krémhez:  
50 dkg eper 
30 dkg mascarpone
20 dkg fehércsoki
1 dl tejszín

40 db babapiskóta
30 dkg eper
cukrozatlan kakaópor

Szirup a piskótákhoz: Viz felforral, cukor beleönt, olvaszt. Kihűt. Citrom héja belereszel, leve belenyom. Szirup kész (ahogy Gordon mondaná.) 
Krém: Eper megmos, kicsumáz, turmixgépben pépesít. Fehércsoki gőz fölött megolvaszt. Mascarpone összekever az eperszósszal és az olvasztott fehér csokival. Tejszín hozzáad, összekever. 
Összeállítás: Nagy tál elővesz, babapiskóták megmárt a szirupban, tálra tesz, krémmel beken, eper rászeletel. Újabb szirupos piskóta, krém, eper és a tetejére a kakaópor.
Jó pár órát érdemes hűteni.

Legközelebb a tálválasztást jobban átgondolom, egy nagy laposba tettem most, jobb lett volna egy mély, öblös, akár egy tortaforma is. Sebaj. Pillantok alatt elfogyott így is. :)

Nincsenek megjegyzések: