Hozzávalók:
A sziruphoz:
10 dkg cukor
2 dl víz
2 citrom
A krémhez:
50 dkg eper
30 dkg mascarpone
20 dkg fehércsoki
1 dl tejszín
40 db babapiskóta
30 dkg eper
cukrozatlan kakaópor
Szirup a piskótákhoz: Viz felforral, cukor beleönt, olvaszt. Kihűt. Citrom héja belereszel, leve belenyom. Szirup kész (ahogy Gordon mondaná.)
Krém: Eper megmos, kicsumáz, turmixgépben pépesít. Fehércsoki gőz fölött megolvaszt. Mascarpone összekever az eperszósszal és az olvasztott fehér csokival. Tejszín hozzáad, összekever.
Összeállítás: Nagy tál elővesz, babapiskóták megmárt a szirupban, tálra tesz, krémmel beken, eper rászeletel. Újabb szirupos piskóta, krém, eper és a tetejére a kakaópor.
Jó pár órát érdemes hűteni.
Legközelebb a tálválasztást jobban átgondolom, egy nagy laposba tettem most, jobb lett volna egy mély, öblös, akár egy tortaforma is. Sebaj. Pillantok alatt elfogyott így is. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése