2009. március 20., péntek

Mustáros sertéstarja

Ezt a tarját 10 perc előkészíteni, utána csak rotyog egy fél órát, hogy jól átjárja a mustáros szaft. Héjában sült, majd sütőben olivával megpirított burgonyát csináltam hozzá, majd befalásra került a nőnapi családi habzsidöbzsi keretében Bagolyéknál, ahol Andris rózsaszállal köszöntötte a kis Ingóbingó Effie-t. Cukik voltak!



Hozzávalók:
4 szelet tarja
4 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
4 girizd fokhagyma
4 evőkanál mustár
4 kávéskanál barna cukor
liszt
1 evőkanál bio vegeta
só, bors, provance-i fűszerkevék (egyenes a szülőföldjéről)

Húst megdolgoz a klopfolóval. Közben mindkét oldalt sóz, borsoz, lisztben megforgat. 
Serpenyőben olaj hevít, húsokat elősüt pirulásig. Ugyanebben az olajban pirít a felkockázott (vagy felkarikázott) hagyma, felönt vízzel, bele a bio vegeta és só, bors.
Hús vissza, hússzeletenként egy girizd fokhagyma beleprésel, mustár, cukor, fűszerek hozzá. Párol. Lehet bele egy kis bort is tenni, én nem tettem (most).

Nincsenek megjegyzések: