2009. március 16., hétfő

A fehércsokis SAJTTORTA

Nem tehetek mást, ezt muszáj nagybetűvel írnom..talán még életemben ennyire jót nem csináltam/ettem... persze Anita és Trixi nyújorki sajttortája is rulez!!! Hónapok óta gyűjtöm a sajttorta recepteket. A tortazselét nem favorizálom annyira, így ez a recept lett a befutó. Ami gáz: a philadelphia csak ezekben az apró dobozokban kapható, útálok ennyi dobozt kidobálni, miért nem lehet nagyobb kiszerelést is árulni? 

Még annyit ez a torta egy különleges alkalomra készült, hosszú útról megérkezett vándorok kapták egy gourmand ebéd részeként, de erről majd külön beszámolók egy menüleírás formájában. 



Hozzávalók:
Kekszalap:
1 csomag hobbits keksz (már van magyar kiadású teljeskiörlésű keksz is, legközelebb kipróbálom)
12,5 dkg vaj

Sajtkrém:
4x12,5 dkg philadelphia sajt (egyszer kipróbálom natúr krémsajttal is)
25 dkg mascarpone
5 ek cukor
5 ek étkezési keményítő
1 csomag bourbon vaníliás cukor
3 tojás
20 dkg fehér csoki (boci volt)
30 dkg fagyaszott gyümölcs mix (áfonya volt az eredeti receptben, de azt valami horrorisztikus áron osztogatják az egyébként is horror drága Corában)

A kekszet ledarál (én a turmix kávédaráló funkciójával*)  és  elkever az olvasztott vajjal. A cuccot egy tortaformába nyomkod (24 cmes). 175 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt elősüt. Kihűt.

A philadelphia sajtot krémesre kever. Hozzá a cukor, étkezési keményítő és bourbon vaníliás cukor. Egyenként bele a tojások, mindegyik után elkever. Csoki gőz fölött felolvaszt, érdeklődő nyalakodni vágyókat elheseget. Olvadt csoki a a sajtkrémes masszába önt. Massza a kekszes alapra, gyümölcsök belenyomkod. 175 fokos sütőben kb. 40 percig süt. (Félidőben alufóliával letakar, hogy ne nagyon barnuljon meg a teteje.)

Még kb. 30 percig a kikapcsolt sütőben állni hagy a süti, majd a hűtőben egy éjszakát pihentet.

Megjegyzés: 
* kávédarálóval bénaság betettem a sima nagymixerbe a reprodukció során és 5 másodperc alatt kész volt (előtte még a mozsárral is próbálkoztam.. bénaaaaaaaaaaaaa) 

Nincsenek megjegyzések: