2010. október 3., vasárnap

Sült paprika feta sajttal krémesítve három ízben

Az eredeti recept a Mindmegettén olvasható , tényleg nagyon látványos a cucc, én mindegyik krémhez tettem egy kis tejfölt és kevesebbet tettem a falatkákra, mert elég ütős íze van mindegyiknek. A díszítés koriander, petrezselyem és menta, lehetett volna cizellálni, de gyorsan elfogyott.

Elsőre bonyolultnak tűnhet, de pikkpakk megvan. Litván, mali, bolív nemzeti ünnepekre nagyon ajánlom :)


Hozzávalók:


ZÖLD
1 zöld kaliforniai paprika
10 dkg feta sajt
1 csokor petrezselyem
1 szál zöldhagyma
10 szem zöld olívabogyó
1 teáskanál genovai pesztó
1 evőkanál tejföl

SÁRGA
1 sárga kaliforniai paprika
10 dkg feta sajt
1 teáskanál dijoni mustár
2 evőkanál majonéz
1 csapott mokkáskanál curry
1 evőkanál olívaolaj
½ gerezd fokhagyma
1 evőkanál fehérborecet
5 dkg sárgarépa (sajtreszelőn lereszerve)
1 evőkanál tejföl

PIROS
1 piros kaliforniai paprika
10 dkg feta sajt
1 nagy kifilézett paradicsom (héja lehúzva, magok kiszedve, apró kockára vágva)
1 csapott teáskanál paprikakrém
1 teáskanál szardellapaszta
10 szem fekete magozott olíva
6-8 szál metélőhagyma finomra vágva
1 evőkanál tejföl

Elkészítés:
A paprikákat félbevág, kicsumáz, megmos, sütőpapíron 45 percig süt 160 fokon. Mikor már jó fekete, tálba tesz és lefedve kihűt.
Közben 3 egyforma tálba tesz a fetasajt és a többi apróra vágott hozzávaló. Süt paprikák héja lehúz, paprikahús darabol és a megfelelő színű krémhez ad.
Egy éjszaka hűtés jót tesz neki.

1 megjegyzés:

Orsi írta...

Nyam-nyam-nyam! Isteni volt! Gyorsan fogyott! ;))