2010. szeptember 4., szombat

Muhammara avagy sültpaprika krém

Remélem még nem futottunk ki a kápiapaprika szezonból!


Hozzávalók:
8 közepes kápia paprika
2 szelet szikkadt kenyér
2 marék dió
4 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj
1 citrom leve
2 kávéskanál őrölt kömény vagy római kömény
1 kis csili vagy csilis olaj

Elkészítés:
A paprikákat hosszában félbevág, a magházat kiszed, jól megmos. Fejjel lefelé sütőpapírra tesz, olívaolajjal beken. Sütőben 180 fokon kb. 30 perc alatt megsüt, a lényeg, hogy a héjuk kezdjen el feketedni egy picit. A megsült paprikákat forrón műanyag dobozba tesz, lefed, és 20 percig pihentet, így könnyen lehúzhatjuk a héjukat. A diót száraz serpenyőben megpirít. A kenyeret apró darabokra tépked. A lehéjazott paprikát a többi hozzávalóval együtt turmixgépbe tesz és krémesre dolgoz. Tálalás előtt néhány órát hűtőben pihentet.


Nincsenek megjegyzések: