2008. augusztus 19., kedd

Narancsos vörösboros szilvaleves

Isteni, ízletes, különleges! És nagyon egyszerű is. Szilvakedvelőknek kötelező őszi darab szerintem.



Hozzávalók:
1 kg szilva
3 ek cukor
4 dl vörösbor
fehérbors
fahéj
szegfűszeg
2,5 dl tejszín
2 dl tejföl
2 dl narancslé

A szilvát megmos és kimagoz. A cukor fél dl vízzel forral, karamellizálódásig. Szilvákat beleforgat és hozzáad 4,5 dl vizet és a bort. Só, bors, többi fűszer ízlés szerint. Itt lehet egy kis konyakot is hozzálöggyinteni (majd legközelebb, ha gyerekek nem eszik én is kipróbálom). 3 percig nagy lángon főzzük, majd takarékra tesszük. Ha kész, botmixerrel nekimegy. Felönt a tejszínnel. A tejfölt kis tányérban simára kever és a forró levesből kanalanként higít, amíg forró nem lesz, ez a lé mehet vissza a levesbe. A végén teszünk hozzá narancslevet és narancsbalzsamot. A receptet egyébként Ízbolygótól nyúltam és kicsit dezalkoholizáltam.

Nincsenek megjegyzések: