2008. augusztus 16., szombat

Erdeigyümölcs crumble

Tízből kilencszer biztos alma crumble-t csinálok, de most megint a régi jó erdeigyümölcsöshöz nyúltam a mai gyümölcsebédre (mert ugye a paradicsom is gyümölcs). Annyira fanyar így és a madártej fagyival olyan szintű ízharmóniát alkot, mint kevés más dolog. Ma szülinapi tortaként is ez funkcionált KisJózsi ma volt pont 1 éves! A morzsát általában dióval csinálom, de most kipróbáltam kókusszal és nagyon jól ment a gyümölcsökhöz.

Hozzávalók:
1 erdeigyümölcs és 1 málna fagyasztott dobozos cucc, kb. 60 dkg
2 ek barnacukor
12 ek liszt
7 ek porcukor
5 ek kókuszreszelék
pár csepp vanínilaesszencia
7 dkg vaj

Jénait kivajaz, beleszór a fagyott gyümölcsöket. Barnacukor rászór. Külön tálban liszt, porcukor és vaj addig morzsolgat ujjainkkal, amíg szép kis morzsát nem kap. A morzsát a gyümölcsre szór. Fél óra alatt 180 fokon pirulásig süt. Fagyival vagy tejszínnel tálal. (az almás variációhoz kell kb. egy kiló alma, hámozva szeletelve lerakva, vízzel locsolva, fahéjascukkorral szórva. egyszer majd ezt is megírom)






1 megjegyzés:

soesbors írta...

Ma újra crumble készült.
10 dkg vaj
10 dkg cukor
15 dkg liszt
5 dkg kókuszreszelék voltak az arányok és pörfetto lett a cucc...