2012. január 17., kedd

Zöldséges korma

Csípős és indiai, gomba helyett cukkiniből Nigel Slater receptje alapján. Bejövős nagyon.




Hozzávalók:
3 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
1 ujjnyi gyömbér
10 zöld kardamom mag
egy teáskanál örőlt római kömény
fél kávéskanál kurkuma
egy teáskanál őrölt fahéj
csipetnyi csilipor
3 babérlevél
65 dkg cukkini (az eredeti receptben gomba volt)
25 dkg spenót
egy maréknyi mogyoró (nem volt, úgyhogy sós mogyorót tettem bele)
egy maréknyi mazsola (mazsola sem volt, úgyhogy ananászdarabok kerültek bele)
20 dkg joghurt
10 dkg tejföl

Hagyma kockáz, fokhagyma összenyom. Vaj olvaszt, hagyma és fokhagyma pirít. Rá a reszelt gyömbér.
A zöld kardamom magjait mozsárban összetör és a római köménnyel, fahéjjal, csilivel, babérral a megpirult hagymára szór, picit pirít. Hozzá a cukkini (vagy gomba). 2 dl víz . 15 percet rotyogtat, sóz. Spenót mos, 1-2 percre forró vízbe dob majd nagyon hideg vízzel öblít. Zöldséghez ad. Tálaláskor tejföl, joghurt, hozzá basmati rizs.

Nincsenek megjegyzések: