2012. február 1., szerda

Morzsás almatorta

Fú, ez nagyon jó darab, az eredeti receptben darált dió van, mandulával csináltam.



Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 tojássárgája
2 ek tejföl
1 citrom reszelt héja
fél csomag vaníliás cukor
csipet só
1 tk sütőpor
10 dkg dió
1 kg alma
1 tk fahéj
20 dkg barnacukor
fél citrom leve

Liszt, porcukor, hideg vaj összemorzsol. Csipet só, vaníliás cukor, sütőpor, citromhéj hozzá. Tojássárga és tejföl belekever. 1 órára hűtőbe tesz becsomagolva.
Alma pucol, kockára vág. Barnacukorral, fahéjjal, citromlével párol, darált mandulával összekever. Tészta egyik fele tortaformába nyújt, 10 percig 160 fokon elősüt. Mandulás alma rá, maradék tészta rátördel, ráreszel. 40 percet süt 180 fokon légkeveréssel.

Nincsenek megjegyzések: