2011. január 27., csütörtök

Kolbászos spagetti

Ezt a bejegyzést a kishúgomnak ajánlom, aki - miközben állítólag nem konyhatündér - olasz paradicsomlevesével a legtöbb látogatót hozza be a sóésborsra :) Neki ajánlom azért, mert ezt a receptet az általuk gyakran fogyasztott kolbászos spagetti alapján kreáltam ex has, állati gyorsan megvolt és a kis és nagy kolbászfalók is értékelték.



Hozzávalók:
4 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
egy szál jóféle kolbász (csabai, gyulai, de semmiképpen sem gagyikolbász)
40 dkg passzírozott paradicsom Muttitól
bazsalikom
oregánó
só és bors

A tésztához íz forral. Másik edényben a hagyma kockáz és olíván dinsztel, apróra vágott kolbász rá, hogy egy kis zsírt eresszen. Paradicsom rá, apróra vágott friss bazsalikom, szárított oregánó rá, só és bors hozzá, összeroggyant. Kész (pont annyi idő alatt, míg a tészta kifő).

Nincsenek megjegyzések: