2010. november 27., szombat

Életem vacsorája!!!

Igen, ez tény! Az év(század) esküvőjén ettem életem legfinomabb vacsoráját. Nem mintha akartam volna, de semmibe nem tudtam belekötni. Pazar volt! Csillagos ötös a Gundelnek és az Bobiao házaspárnak!!! :)


Kecskesajtrétes szarvasgomba ízesítésű mézzel és rózsaszirmokkal

Libamáj és kacsamáj hideg duettje mogyoróhagyma confittal, cseresznyeparadicsom lekvárral és madárbegysalátával


Tanyasi tyúkhúsleves csigatésztával, sárgarépával és zsenge zöldborsóval

Frissen sült fogas szotírozott spenóttal és könnyű mustáros vajmártással

Szürkemarha melange felvert burgonyával, sült répával és válogatott fűszersalátával


Édes befejezés: klasszikus Gundel palacsinta








2010. november 26., péntek

Anica túrós pogácsája

Anica csinált isteni túrós pogácsát a múltkor, akkor csapott meg a szele, azóta Mókus sütőtehetsége ezzel is bővült és gyakran sütjük. Tényleg 10 perc.


Hozzávalók:
25 dkg túró
25 dkg liszt
25 dkg vaj

A hozzávalókat összegyúr, tészta hűtőbe pár órára. Lisztezett deszkán kinyújt, kiszaggat, tojással megken. Ezeket lenmaggal szórtam meg, de magok nélkül is isteni. Mi nagyon apróra szaggattuk a Mókussal.

2010. november 1., hétfő

Az alcsúti arborétum

Csodavilág ősszel




Panna cotta

Ki az a marha, aki novemberben posztolja a júliusban készített panna cottát? :)



Hozzávalók 8 adaghoz:

8 dl tejszín
4 dl tej
7 lap zselatin
5 ek cukor
fél rúd igazi vanília kikapart belseje
egy jó nagy adag házi meggylekvár óriás meggydarabokkal

Elkészítés:
Tejszín, tej összeönt, cukor, vanília hozzá. Felforral. Tűzről lehúz, zselatinlapok bele. Mikor kicsit kihűl, habverővel jó elkever, poharakba önt. A meggylekvár edényben pici vízzel felforral, pannacották tetejére kanalaz.