Hozzávalók:
2 marhaoldalas csont hússal
kb fél kiló leveszöldség
2 csomag petrezselyem
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 szem bors
só
A marhaoldalas megmos és egy nagy lábosban, hideg vízben alacsony hőfokon főz az egészben hagyott (héja is) vöröshagymával, fokhagymával, borssal, kicsi sóval. Ne forrjon. 2 órát főz, zöldségek bele. Ez történt szombat este. Vasárnap újra főztem két órát, utánsóztam.
Közben megcsináltam a többi fogást és a daragaluskát, utóbbit így: 1 tojás és 3 evőkanál búzadara egy csipet szódabikarbónával kever, negyed órát pihentet. Aprított petrezselyemmel bekever. Külön edénybe mert forró leveslébe kanállal szaggat, ne forrjon a lé, pillanatok alatt kész.
2 megjegyzés:
Képzeld mindkét Terdik lány is "marhahúsleves-mániás". Nálunk minden héten van. Általában csigatésztával. :-) Puszi
Jó ízlésük van a csajoknak! :) Csigatésztával mi is imádjuk, csak az most nem volt itthon...
Megjegyzés küldése