2010. április 19., hétfő

Grissini

A múlt heti esőben grissinit sütöttünk, mert így legalább gyurmázni is lehetett. Mondjuk a Mókus elég nagyvonalú volt a tengeri sóval, mint a képen is látszik: konkrétan a fél zacskót ráöntötte, de nagyjából sikerült leszednem a felesleget, a többit pedig sülés után mindenki lekapirgálta ízlés szerint.

Hozzávalók:

50 dkg liszt
7 gramm (1 csomag) szárított élesztő
3 evőkanál olívaolaj
3 dl meleg víz
1 kiskanál só
1 kiskanál cukor

Elkészítés:

A liszthez kever a szárított élesztő, cukor, olívaolaj, meleg víz és só. Bazsalikom, rozmaring stb ízlés szerint hozzá. Dagaszt, majd mikor szépen összeállt, kézzel gyurmáz. Letakarva egy órát keleszt. Kígyókat formáz (lehet szebb, mint a miénk :) a méret kb. 20 cm fél-egy cm átmérő). Sütőpapíron 15 percet pihentet. Olvasztott vajjal megken és megszór akármivel, na jó mondjuk nem akármivel, de mehet rá reszelt parmezán, szezámmag, só, biztos mákkal is jó. 200 fokon kb. 12 percet kell sülnie, akkor jó, ha éppen elkezd pirosodni a tészta.



Nincsenek megjegyzések: