2010. január 15., péntek

Lazac lime bundában

Pedrinnyó, alias Mr.Portugal fogadására az alábbi menüt eszeltük ki:

Kőrözött, házi kolbász, fenyőmagos sonka Czimmeréktől
Lazacfilé lime és bors kéregben sült zöldségekkel, salátával
Töltött káposzta a fiúknak (anyósom alkotása, meg kellett kóstolnia)
Alma crumble madártej fagyival

A vendéglátásban az egyetlen gigszer az volt, hogy elúsztam kicsit, ezért amikor megérkeztek még konkrétan bugyiban tébláboltam. Hozzá kell tenni, hogy az asszony, aki MINDIG késik (vagy el sem jön), most 15 perccel korábban befutott, így nagy röhögések közt, szégyenszemre elküldtük a gerlepárt egy "körre"...erre mondja a művelt francia, hogy málőr, de legalább viccesen indult az este :)

A lazac recept az utolsó pillanatban állt össze, nem eszünk minden nap lazacot (amikor eszünk azt a legnagyobb lazacvadásznak köszönhetjük, tartsa meg a jóistenki e jó szokását).


4 lazacszelet
2 evőkanál szemes bors
2 lime reszelt héja és leve
nagyszemű tengeri só (itt extrafontos a kvaliti só, lehet, hogy sznobság, de vállalom)
olivaolaj

Sütő bedurrant 190 fokra. Lazacdarabok egy olivával kikent tűzálló tálba fektet. Lazac kevés olivával beken. Mozsár elő: szemes bors, lime reszelt héja, 2 evőkanál durva szemű tengeri só összetör, ezzel a cuccal beken az olajos lazac.
Hal 12 perc alatt készre süt. Lime levével meglocsol. Mennyei manna volt a sült zöldségekkel és balzsamkrémes sima jégsalátával.

Nincsenek megjegyzések: