2009. augusztus 1., szombat

Meggyes rétes

A meggyes rétest eddig úgy csináltam (szigorúan bolti réteslapból, ha nagy(i) leszek majd kipróbálom a nyújtást is), hogy megszórtam a megvajazott réteslapot zsemlemorzsával, meggyel és barnacukorral és viszontlátásra, már tekertem is. Biztos fogom még így is csinálni, de a múltkor ezt az egyel rafkósabb megoldást választottam, amitől annyira jó lett a rétes... és sikerült végre mini réteseket kreálnom... fincsi volt.



Hozzávalók:

Bóti réteslap két csomag
50 dkg magozott meggy
15 dkg zsemlemorzsa
5 dkg vaj
5 dkg barnacukor
vaj kenni

Zsemlemorzsa megpirít. Vaj hozzá. Meggy és barnacukor hozzá. Kavar. Kihűt.
Réteslapok lisztezett tiszta konyharuhára, lapok közé vaj és tejföl csepegetet. Egy tekercshez kb. 4-6 lap. Meggy a hosszabb oldalán csíkban. Felteker. 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre süt.

Nincsenek megjegyzések: