2009. április 28., kedd

Lasagne spenóttal és tofuval

Tofu, spenót, fokhagyma, lasagne tészta. Pikkpakk kész, csak a tészta előfőzésével kell egy kicsit molyolni. 



Hozzávalók:
1 doboz mélyhűtött spenót (kb. 45 dkg)
néhány gerezd fokhagyma
4 dl tej
1 doboz tofu (30 dkg)
20-30 dkg lasagne tészta (nem volt egy egész doboz)

A spenótot tejben felolvaszt és sóval, préselt fokhagymával felfőz. A lasagne lapok sós, olajos vízben előfőz. (figyelem: nem egyszerre, mert akkor összeragadnak a tészták, egy menetben kb 3-4 lap főzhető, villával kavar és nem vár meg, míg teljesen átfő. 1-2 perc elég neki, de a dobozon általában van instrukció).
Tűzálló tál aljába spenótos cucc, rá az előfőzött lasagne tészta, majd a villával áttört tofu és újra spenót, majd tészta, spenót, tofu, amíg kitart. A tetejére sajt reszel és 180 fokon kb. 20 percig süt.

Nincsenek megjegyzések: