2009. április 19., vasárnap

Rakott csőben sült krumpli

Nincs is rosszabb annál a rakott krumplinál, ami száraz és egy kiló tejfölt kell ráborítani, hogy jól csússzon, igaz? A múltkor csináltam egy gyors csőben sült (au gratin, gratínírozott) rakott krumpli szerűséget és még a héjában főzést is kihagytam...Csak mire elkészült, jól besötétedett, így szori a vakus kép miatt.



Hozzávalók:
1,5 kg krumpli
1 fej hagyma
20 dkg kolbász
4 tojás
3 dl tejszín
1 teáskanál pirospaprika
20 dkg reszelt sajt
5-10 dkg vaj

A krumplit pucol és szeletel, sós vízben megfőz, de csak olyan keménységűre, hogy ne essen szét. A kolbász és hagyma karikáz. Sütő bedurrant, sütőtál kivajaz. Hagyma külön edényben előpirit, pirospaprikával megszór, tűzről lekap. Krumpli fele a kivajazott tálba, rá a kolbász és a piros hagymák. Újabb kör krumpli, kolbász hagyma, krumpli. Tojások felver, rá a tejszín, só, bors (esetleg fokhagyma). Cucc a kolbászos krumplira önt, sajttal megszór, 180-200 fokon kb 20 perc alatt készre süt. Csemege ubival, céklával de friss saláta mellé is isteni.

Nincsenek megjegyzések: