2008. május 6., kedd

Túrógombóc

Időzavarral küzdők figyelmébe: egy gyors levessel isteni ebédkorona. Gombóóóóó! - harsogja a Mókus, ha ez készül.



Hozzávalók:
25 dkg túrónként (4 személynél duplázz!)
1 tojás
4 ek búzadara
zsemlemorzsa
pici só
tejföl/joghurt
porcukor/szőlőcukor/

A túróhoz üt a tojás, bele a búzadara és a só. Pár órát pihen, de ha nem, akkor sincs dráma. Forró sós vízben addig főz a hideg vizes kézzel formázott gombócokat, míg fel nem jönnek a víztetőre. Olajban zsemlemorzsát pirít, ebbe forgat a megfőtt gombóckákat. Porcukros joghurttal vagy tejföllel tálal.

2 megjegyzés:

Anita írta...

Szia SÉB!
Megfőztük múlt héten (lenyügözendő ángol barátainkat). Ugyan a túró a lengyel boltból volt, a búzadara organikus, teljeskiörlésű és finomra darált, a zsemlemorzsa pedig igen rögös, a végeredmény mégis isteni lett!!!
Pusssz,
dA

soesbors írta...

Kedves dA! Köszönöm hozzászólásod! Nagyön örülök, hogy ilyen jól sikerült az ángol gombóc :) SÉB