2008. május 19., hétfő

Mákos Guba

Hagyományos étlapokon a túrógombóc fekete párja. Gubaországban is kipróbáltam jó pár variációt , de már nem kísérletezek, ez lett a nyerő recept! (köszönjük StahlJuci)



Hozzávalók:

3 tojás
3 ek kristálycukor
vaníliaaroma
1 liter tej
6 kifli
a mákhoz:
6 ek darált mák
2 ek cukor
1 citrom
őrölt fahéj
mazsola esetleg
vaj

Jó nagy tálba tör 3 tojást, hozzá a cukrot és a vaníliaaromából néhány cseppet. Jól összever és hozzáönt a tej.
A kiflit felszeletel és a tojásos tejbe dob, pihentet.
A darált mákhoz tesz a kristálycukor, reszel a citromhéj, beleszór egy kis fahéj.
Nagy jénai kivajaz, egy réteg kiflikarika, rá a mák, újra kifli és újra mák, majd a maradék tejjel meglocsol. A tetejére lehet vajat tördelni. 20 perc alatt megsül.

Nincsenek megjegyzések: