Az alapötlet stahljuci ketchupos húsa, de az sertéshúsos, én csirkével és mustárral szoktam csinálni, ergo már köszönő viszonyban sincs az eredetivel. Azt is kipróbálom egyszer, stahljuciban még sose csalódtam... ez is a család egyik kedvence..
Hozzávalók (kb 6 személyre)
4-5 csirkemell
1 szál puha parasztkolbász
30 dkg füstölt sajt
2 fej vöröshagyma
só, bors
másfél dl mustár
5 dl főzőtejszín
8 vékony szelet angolszalonna
A római tálat 20 percre hideg vízbe áztat. A kolbászt felkarikáz, a sajtot reszel, a hagymát szeletel. A húst klopfol, sóz, borsoz. A tejszínhez kever a mustár.
A római tál alját 4 szelet szalonnával bélel. Erre jön a hús fele, a hagyma fele, a kolbász fele, a sajt fele. Nyakon önt mustáros tejszín felével, majd még egyszer a hústól ugyanezt a sorozatot lenyom. Hideg sütőben, lefedve, 200 fokon 2 órát süleszt.
2008. június 16., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése