2008. június 16., hétfő

Mustáros csirke római tálban

Az alapötlet stahljuci ketchupos húsa, de az sertéshúsos, én csirkével és mustárral szoktam csinálni, ergo már köszönő viszonyban sincs az eredetivel. Azt is kipróbálom egyszer, stahljuciban még sose csalódtam... ez is a család egyik kedvence..



Hozzávalók (kb 6 személyre)
4-5 csirkemell
1 szál puha parasztkolbász
30 dkg füstölt sajt
2 fej vöröshagyma
só, bors
másfél dl mustár
5 dl főzőtejszín
8 vékony szelet angolszalonna

A római tálat 20 percre hideg vízbe áztat. A kolbászt felkarikáz, a sajtot reszel, a hagymát szeletel. A húst klopfol, sóz, borsoz. A tejszínhez kever a mustár.

A római tál alját 4 szelet szalonnával bélel. Erre jön a hús fele, a hagyma fele, a kolbász fele, a sajt fele. Nyakon önt mustáros tejszín felével, majd még egyszer a hústól ugyanezt a sorozatot lenyom. Hideg sütőben, lefedve, 200 fokon 2 órát süleszt.



Nincsenek megjegyzések: