2010. december 4., szombat

Ajtódísz

A tavalyi minimál adventikoszorú annyira bejött, hogy idén is maradtam az egyszerűnél :) Ár kb. 1500 Ft, időráfordítás: 15 perc.




Zöldségkrémleves

Gyors krémleves avagy felesszük az őszi tökös dekorációt. A pöttyös díszítés alap, ezzel gyakorlatilag bármilyen zöldséget megesznek a legrafkósabb kiskrapekok is.


Hozzávalók:
5 dkg vaj
2 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
1 sütőtök
2 nagyobb répa
2 burgonya
2 dl tejszín
10 dkg Reggiano Parmeggiano
bio zöldségkeverék

A hagymát apróra vág, vajon és pár evőkanál olívaolajon megfuttat. A megmosott, felkockázott zöldségeket rádob, vízzel felönt, fűszerez. Puhára párol, 2 dl tejszínnel botmixerrel eldolgoz, parmezán belereszel.
Készül gyömbéres, fokhagymás változatban is.

Csirke körtével és camambert sajttal töltve

Pikkpakk ebéd a múlt hétvégéről.



Hozzávalók:
2 csirkemell
2 karika camambert
1 körte
só, bors, bio ételízesítő
hagyma, fokhagyma, paprika, paradicsom, zeller - ami van otthon

A csirkemelleket elfelez és a legvastagabb részen keresztben elvág, kicsit klopfolóval megütöget. , bors, bio ételízesítő, camambert szeletek, hámozott körteszeletek rá. Felteker, fogpiszkálóval megtűz. Az üvegtálba alá víz, kis fehérbor, zöldségek, alufóliával letakar. Kb. 20 percig párol, majd 20 percig 5 percenként locsolgatva süt, 200 fok körül. Vele sült külön fóliába tekerve a héjas krumpli és a olívával bekent cékla is. A sáfrányos rizs előző napi maradék :)