2010. december 4., szombat

Zöldségkrémleves

Gyors krémleves avagy felesszük az őszi tökös dekorációt. A pöttyös díszítés alap, ezzel gyakorlatilag bármilyen zöldséget megesznek a legrafkósabb kiskrapekok is.


Hozzávalók:
5 dkg vaj
2 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
1 sütőtök
2 nagyobb répa
2 burgonya
2 dl tejszín
10 dkg Reggiano Parmeggiano
bio zöldségkeverék

A hagymát apróra vág, vajon és pár evőkanál olívaolajon megfuttat. A megmosott, felkockázott zöldségeket rádob, vízzel felönt, fűszerez. Puhára párol, 2 dl tejszínnel botmixerrel eldolgoz, parmezán belereszel.
Készül gyömbéres, fokhagymás változatban is.

Nincsenek megjegyzések: