2009. november 23., hétfő

Marsbéli

Abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy megkóstólhattam a most induló Marsbéli konyha első heti étlapjának jónéhány fogását. A honlapon ezt írják: "Bízunk benne, hogy túlszárnyaljuk az alkímia mestereit, mert ételeinkkel bearanyozhatjuk embertársaink mindennapjait. Jó étvágyat!" Hát az én napomat bearanyoztátok, az hótziher :) Ezeket kóstoltam:



Gőzölt sertéshúsos gombóckák ázsiai mártogatóssal - A három szépséges wonton táska igazán finom, és a mártogatós is szuper volt telistele újhagymával.

Sült padlizsános fetakrém zöldfűszerekkel - Csíp! Innye, de még hogy!!! Nagyon harmónikus, a kedvencem!



Gyömbéres körtével töltött csirkemell grill zöldséges kuszkusszal - Fogpiszkáló tartja össze a drágát, úgy meg van tömködve a gyömbéres körtével és még kívülre is jutott pár szelet! A kuszkuszban jó sok zöldség, nyamm!



Házi almás-diós pite - Én inkább piteóriásnak hívnám, hatalmas! Édes, citromos, fantasztikus és a tésztája tök jó vékony, hogy csináltad Juli?




Diós és mákos beigli - Az első szó, ami eszembe jutott róla: anyagerős. Isteni!!!

Házi narancslekvár - Keserédes, sok narancshéjjal, az a típus, melynek az állaga egy jófajta baracklekvárra hasonlít, alig várom a reggelt...


Hát emelem kalapom, magamnak sem főzök jobbat! A kedvencem a jó csípős, cayenne borsal megbolondított padlizsános fetakrém lett, de mögötte egész szorosan sorakoztak a többiek is. Nemisslowfood, senemfastfood - kicsitbio, vega, de van hús is.

Nagyon sok sikert az induláshoz, ha tudjátok tartani ezt a minőséget, biztos vagyok benne, hogy bejön. Budaiak hajrá, rendeljetek innen! Azt hiszem, Pestre is szállítanak... Hajrááááá Juli!!!

2009. november 18., szerda

Enterprise

Egy gyors kreatívkodós... Ezt gyártottuk valamelyik nap. Nem saját kútfő, innen jött az ötlet a szuperanyuka blogról. Viccen kívül, le a kalappal, egy multitasking professzor a szerző!

Tagliatelle sült zöldségekkel

Ez rövid lesz... :) Megsütöttem pár sárgarépát, céklát, lilahagymát, fokhagymát olívával, rozmaringgal. Mikor kihűlt Mamma apróra darabolta nekem és egy gyors paradicsomos, fokhagymás szósszal tettem tagliatellére. Miután összekevertük a zöldségeket a tésztával, totál rózsaszín lett... kislányos, rózsaszínmániás anyukák előnyben. :)


Édesburgonya, New Orleans, Hálaadás

Beleástam magam az édesburgonyába és cikket is írtam róla, képgalériával, itt a próbafőzt... A tízes kontrollcsoportból csak két embernek nem ízlett. A gyerekek habzsolták, ami nem is csoda, jó édes. Az eredeti recept, amiből fabrikáltam itt.




Édesburgonya bundában – igazi New Orleans-i recept

4 közepes édesburgonyát 30-35 percig süt a sütőben. Kettévág, belsejét kikapar. Hozzá egy bögre cukrot, 1 bögre tejet, 2 tojást és egy kávéskanál vaníilia kivonatot, 1 kávéskanál sót. Krumplinyomóval összetör.
Összekever egy bögre barnacukrot, 1 bögre darált mandulát, fél bögre lisztet és 10 dkg vajat. Villával kever és rászór a hőálló tálba öntött burgonya tetejére. 200 fokon 30 percig süt.