2009. augusztus 7., péntek

Valakit már nagyon várunk...

Ez a csodaajtódísz Livkó keze munkája :) Gyönyörű ugye?




2009. augusztus 1., szombat

Baconos újhagymás farfalle

A múltkor Bejáékhoz voltunk hivatalosak vacsizni és azóta itthon is többször reprodukáltam Gyuri isteni újhagymás baconos tejszínes parmezános farfalléjét, annyira bejött. 


Hozzávalók:

15 dkg bacon
1 csomag újhagyma
1 kis doboz tejszín
só és bors
kb. 10 dkg parmeggiano
30 dkg farfalle

Farfalle sós, forró vízben megfő. Újhagyma mos és szeletel. Bacon szeletel, majd pirít. Újhagyma hozzá. Só és bors. Tejszín bele, parmeggiano belereszel. Egy rotty és már mehet is a közben kifőtt és lecsöpögtetett farfalléra.


Meggyes rétes

A meggyes rétest eddig úgy csináltam (szigorúan bolti réteslapból, ha nagy(i) leszek majd kipróbálom a nyújtást is), hogy megszórtam a megvajazott réteslapot zsemlemorzsával, meggyel és barnacukorral és viszontlátásra, már tekertem is. Biztos fogom még így is csinálni, de a múltkor ezt az egyel rafkósabb megoldást választottam, amitől annyira jó lett a rétes... és sikerült végre mini réteseket kreálnom... fincsi volt.



Hozzávalók:

Bóti réteslap két csomag
50 dkg magozott meggy
15 dkg zsemlemorzsa
5 dkg vaj
5 dkg barnacukor
vaj kenni

Zsemlemorzsa megpirít. Vaj hozzá. Meggy és barnacukor hozzá. Kavar. Kihűt.
Réteslapok lisztezett tiszta konyharuhára, lapok közé vaj és tejföl csepegetet. Egy tekercshez kb. 4-6 lap. Meggy a hosszabb oldalán csíkban. Felteker. 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre süt.