2009. október 24., szombat

Chilis-gyömbéres fügelekvár

Az elmúlt hetekben mindenféle szülinapozások és kiruccanások zajlottak, a családi partira alkottam ezt a csilis fügelekvárt, a receptet Gabojszától nyúltam. Zitáéktól kaptunk egy nagy adag isteni fügét, amiből egy kilót rövid úton megettünk, egy kilóból pedig lett a lekvár, amit nem is dunsztoltam, tudtam, hogy gyorsan el fog fogyni :) Rajongásom a füge iránt ezzel tovább nőtt!!! Az idén már a mi fügefánk is termett 11 szemet, aki tudja, hogy mennyit fog jövőre, kérem írja meg, ha megéri a jövő évet, ugyanis átültettük néhány napja, hogy több napot kapjon és ettől kicsit megzuhant a drága.



Hozzávalók:
1 kg füge
8 evőkanál barnacukor
1 dl balzsamecet
1 evőkanál gyömbérpüré
kb 2 teáskanál chilipor

Cukor egy nagy serpenyőben karamellizál. A megmosott, feldarabolt füge rá, míg szépen bevonódik a karamellizált cukorral. Ecet rá, összefőz, gyömbér és chili hozzá. Mikor kicsit kihűlt, összebotmixerez ( a kép még ez előtt készült) és üvegekbe töl. Grillezett cuccokkal ettük és vadítóan jó volt.



1 megjegyzés:

BBea írta...

Hmmm. Na ezt megkóstolnám.