2009. február 18., szerda

Töltött padlizsán

Egy salátával igazi jó kis ebédfogás. Ájult imám néven is fut, nem írtam fel, hogy melyik bloggertől loptam az ötletet, de ha szembejön, ígérem, belinkelem.



Hozzávalók:
2 padlizsán
25 dkg darált sertés
4 evőkanál olaj
1 fej hagyma
2 girizd fokhagyma
só, bors, kakukkfű, pirospaprika
1 paradicsom
1 paprika
petrezselyem

A palizsánt megmos, töröl és a csumás végét levág. Villával jól megszurkál, majd serpenyőben egyben, ahogy van közepes lángos süt, forgat, egy kis vizet aláöntve lefedve párol. 
Hagyma aprít, olajon  külön edényben pirít (de lehet ezt ugyanabban a serpenyőban, amiben megpároltuk a padlizsánt). Szóval hagyma pirít, rá a husi, fokhagyma, só, bors, kakukk, pirospaprika, apróra vágott paradicsom és paprika, jól összeroggy, mehet bele egy kis víz is, még az elején. 
A megpuhult padlizsánt hosszában felvág, a húsából kb. a felét kiszed és a husihoz ad. Bele petrezselymet is és a cuccot visszatölt a padlizsánba. Reszelt sajttal megszór. 
Sütőben 200 fokon kb. 10 perc alatt sajt rápirít, megesz.

Nincsenek megjegyzések: