Hozzávalók:
25 dkg tehéntúró
3 bögre finomliszt
egy csomag sütőpor
1 bögre kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
2 tojás
fél bögre aszalt szilva és aszalt sárgabarack
10 dkg étcsoki apróra felvágva, reszelve
kevés rum
4 evőkanál tejföl
egy narancs reszelt héja
1/2 bögre margarin (20-25dkg)
Aszalt barackot és szilva kisebb darabokra vágdos és egy kupaknyi rummal locsol, meleg vízzel felenged, pihentet.
Géppel krémes állagúra kever a puha margarint a cukorral, vaníliás cukorral. Egyenként bele a tojások, mindegyik után a géppel átkeverve. Belereszel a narancshéj, beleszór a rumba áztatott aszalt gyümölcs, amit leszűrtünk. Csokidarabkák bele.Túró bele, fakanállal összekever és hozzáad a sütőporral elkevert lisztet is kis adagokban. Kb. 4 evőkanál tejföllel lágyítjuk.
Kuglófforma kiken vajjal és liszttel, massza bele.
Előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt elkészül (a teljes kiörlésű liszteshez kell egy óra). A formából csak akkor fordítsd ki, amikor a sütemény már kihűlt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése