2008. március 28., péntek

Répatorta

Ezt az isteni kis répatortát hétfő óta tervezem feltenni, ő volt a családi nyusziebéd sztárja. :) Nemtom ki hogy van vele, de én azóta szeretek répatortát sütni, mióta rájöttem, hogy nem muszáj kacsóimat véresre vágdosnom a reszelővel, mert a turmixgép aprítójában két perc alatt felmetélek 4-5 nagyobb répát, amit előtte apróbb darabokra vágok. Akinek nincs ilyen aprítója vegyen egy nagy zacsi reszelt répát és passz.



Hozzávalók:
2 csésze liszt
2 csésze barnacukor
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál szódabikarbona
1 teáskanál sütőpor
4-5 nagy reszelt répa
1 csésze olaj
4 egész tojás

Krém:
egy kis doboz philadelphia krémsajt
1/2 csésze vaj
1 csomag vaníliáscukor
1,5 csésze porcukor

A tésztához először a száraz, majd a nedves hozzávalókat kever.
Vajazott lisztezett tortaformába tölt.
35 percig süt 180-200 fokon, a végén addig, amíg nem maradt benne lágy rész.
Kihűlés után formából kivesz.
A krémhez a folyósra olvasztott vajat összekever a többi hozzávalóval.
Kihűlt tortára ráken.





Nincsenek megjegyzések: