2013. február 24., vasárnap

Baglyos keksz





Hozzávalók:
27 dkg liszt
1 ek sütőpor
1/2 só
17 dkg vaj
20 dkg barnacukor
1 tojás
2 ek vanília kivonat
5 dkg csoki
1/4 tk szódabikarbóna
mazsola, kesu a dekoráláshoz

Liszt szitál, hozzá a sütőpor és a só.
Külön tálban vaj habosít, cukorral kikever. 
Tojások és vanília kikever cukros vajjal összedolgoz. 
Csoki olvaszt, majd szódabikarbóna hozzá.
Lisztes keverék a vajashoz kever, gombóccá formáz. 
Gombóc 2/3 - 1/3 arányban eloszt. 
A kisebb adaghoz csokis cucc hozzágyúr. 
30 perc hűt. 
A nagyobb gombóc felez és 10x25 cmes téglalappá gyúr. 
Kisebb csokis gombóc felez és 25 cm-es rúddá gyúr, majd a világos tésztát a sötét köré aplikál. 
A rudakat min. 2 órát hűt.

Inne egyszerű, a rudakat szeletel, tapaszt, fület formáz, mazsolával, mandulával dekorál és 180 fokon 10-12 percet süt. 

Nincsenek megjegyzések: