2010. május 28., péntek

Eper caprese

Nálunk a napi adag mostanában egy kiló eper, főleg mióta megtaláltuk a tuttit, András bácsit: ő Cegléd környékéről szállítja a csodát, ide néhány utcányira illegális(nak tűnő) zöldségkimérésébe. Végre valaki, aki észreveszi, ha az ember kisgyerekkel van és ad a csemetéknek egy-egy szem gyümölcsöt, ez Spanyolországban alap, de talán begyűrűzik hozzánk is, nekem nagyon szimpi kereskedői hozzáállás...



Hozzávalók:
Eper
Mascarpone
Bazsalikom
Balzsamkrém (balzsamecetet is be lehet sűríteni)
Elkészítés:
Az epreket megmosom, csumástól félbevágom, éles késsel lecsapom a domború oldalát, hogy ne gurigázzon a tányéron. Megkenem mascarponéval, rábiggyesztek egy kis bazsalikomot és rápöttyintek egy csepp balzsamkrémet. Grillezés előtt vendégváró étvágygerjesztőnek jól működhet, főleg eperszezonban, mert valljuk be, nem időigényességéről elhíresülő receptről van szó.