2009. december 31., csütörtök

Diós-körtés-kéksajtos pulyka krumplipürével

Még egy poszt, hogy ne érezzem teljesen elárvultnak szegény kis sóésborsot..




Hozzávalók:
60 dkg pulykamell filé
10 dkg francia kéksajt
1 körte
1 fél póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál dióbél

A pulykamellet mos, szárít, ceruzavastagságú 3 cmes csíkokra vág. 2 evőkanál olajon párol majd jól lepirít. A megmosott, félbevágott és szeletelt póréhagyma rádob és mehet a kinyomott fokhagymagerezdek is. Összekever. Kéksajt rá, kevés vízzel felönt, sajt elolvaszt, csíkokra vágott körte rá. Dióbél durvára tör és egy másik serpenyőben pirít, majd a végén hozzáforgat. Krumplipürével tálal.

Nincsenek megjegyzések: